torsdag 7 maj 2009

Våga vägra Twitter!


Nu hävdar DN att Twitter erbjudits 500 miljoner av Facebook och att både Microsoft, Google och Apple är intresserade av Twitter också. Varför undrar jag? Är de så intresserade av de sju miljoner användare som kan och har ork att klippa och klistra statusinfo från MSN? Finns det någon möjlighet att alla de miljoner som använder MSN eller Facebook skulle byta ner sig frivilligt?

Jag brukar nappa stenhårt på sådana här tjänster och eftersom många sociala nätverk kräver mycket tid och lätt blir röriga så verkar ju Twitter smidigt ur den synvinkeln. Facebook har ju tusentals kedjebrev och fullständigt meningslösa "omröstningar" som ständigt spammar. Likaså massa vampyr- och maffiatrams. Mitt i all gegga av spam så finns dock en bra tjänst för att samla kontaktinformation, födelsedagar och se vad ens bekantskapskrets pysslar med.

MSN har ju sin styrka i chatten och genom samkörning av statusuppdateringar med Facebook så bibehåller man sin styrka som kommunikationsverktyg i realtid.

När det gäller Twitter så kan jag inte se något annat än att det kommer att självdö om det inte förändrar sig till en ihopslagen klon av Facebook/MSN.

Flera gånger har jag varit inne på Twitters hemsida och tittat på deras informationsvideo och på andra håll försökt läsa mig till vad Twitters "krok" är. Vad är belöningen? Vad är det unika?

Tyvärr kan jag inte se att det är något annat än en tjänst för att kopiera statusraden i Facebook och klistra in den i twitters fönster. Hjälp mig, någon? Är det något mer?

Nu finns det en möjlighet att jag likt Ines Uusmans uttalande om internet får äta upp min hatt, men tills dess ska jag våga vägra Twitter!


Is twitter useless? - Intressant diskussion (kommentarerna) om hur Twitter kan användas för att marknadsföra bloggar.


/Magnus

1 kommentar:

Sofia Sandberg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.