torsdag 5 mars 2009

Så blir du blåst på auktionen på enkrona.se

Kikade in på Bilddagboken.se nu ikväll och såg då reklam för nya auktionssajten www.enkrona.se. Den skiljer sig lite från andra "auktionssajter" där varje bud kostar 20 spänn eller något så att det i princip är lotto eller kostar 500 kronor att bjuda på något värt 50 kronor för att ha en rimlig chans att vinna. På enkrona.se är det gratis att lägga buden!

Men vad är då haken med denna auktionssajt som låter så bra? Jo, för varje budgivning man vinner så kostar det 49kr i expeditionsavgift och sedan saftiga fraktavgifter. Det gör det meningslöst att bjuda på billigare varor eftersom frakt och expeditionsavgift gör att man nästan direkt hamnar på vanligt pris i butik.


Hur är det då med de dyrare varorna? Kikade för skojs skull på en Xbox360 Arcade och ser då att de som bjuder på denna sajt inte verkar ha mycket verklighetsanknytning eller är betalda av auktionssajten för att lägga fejkbud. Kika på skärmdumparna så ser ni att den på enkrona.se nu är uppe i 3020 kronor + 49kr i expeditionsavgift och 59 kronor i frakt. Alltså nästan 3200 kronor. Vad den slutar på med dessa tokar som bjuder vet man i dagsläget inte men billigt blir det inte.

Alternativet är att traska till Clas Ohlsson och köpa den för 1800 kronor...


Visst är det inte auktionssajtens fel att tokar bjuder (så länge de inte har ett team av egna som trissar upp priserna!) men de vill ju onekligen ge sken av att det är ett sätt att göra ett riktigt klipp. Deras fasta avgifter är dock orimligt höga - tänk om det kostade dig 49 kronor varje gång du skulle handla på Clas Ohlsson? Och "enkrona.se" är alltså utgångspriset - budstegen är oftast på 5,10 eller 20 kronor...

Eder "Sverker"/ Magnus

Inga kommentarer: